Skip Navigation LinksAcasa  |  Sfaturi pentru amatori

  Sfaturi pentru amatori

Asezati-va pe mal cu undita in mana si fiti atenti la pluta. Daca aceasta are miscare sus-jos foarte slaba dar nu cea cauzata de eventualele valuri, e semn bun.

La un moment veti observa cum se duce brusc la fund (nu neaparat se scufunda toata, daca pestele este foarte mic, nu are puterea sa traga sanatos).

Acum este momentul sa trageti scurt, dar nu cu forta, mai degraba cu iutela. Daca aveti noroc, l-ati prins, il scoateti din carlig si continuati. Pe de alta parte, daca pluta sta nemiscata 20 - 30 minute, trebuie sa schimbati locul sau sa modificati adancimea apei la care se scufunda carligul, regland pluta mai sus sau mai jos.

De retinut este faptul ca pestii mici stau pe langa malurile cu stuf sau alta vegetatie. Puteti sa ii atrageti aruncand in apa, firimituri de paine sau malai, se arunca cat se poate tine intre degete astfel incat sa formeze un norisor in jurul plutei.

Pestii pe care ii veti prinde asfel pot fi: Obleti, Carasei, Rosioare, etc.

Acesti pesti nu reprezinta o captura propriu zisa, iar pescarii seriosi ii neglijeaza de cele mai multe ori, in cautarea unor pesti mai "valorosi" : crap, caras, somn. Insa atunci cand mergeti pentru prima data la pescuit, prinderea acestor pestisori ofera mare satisfactie.

Sursa:   Blog Daniel Nicolae.

Pagini:   1  |  2  |  3

Sus

© 2007 Pescarul.Ro

 

www.pescarul.ro